Authorized IP not working on IPV6

Get help, report and discuss bugs.
Tundor
Posts: 10
Joined: 02 Sep 2017, 08:42

Authorized IP not working on IPV6

Post by Tundor » 02 Sep 2017, 08:53

Hei there,

after changing the ControlIP to "::", the web interface is always requesting authorization when accessing it from the local machine.
When running the ControlIP on 127.0.0.1 it is working without any authorization request on the local host, but i need to change it to IPV6 mode due to my ISP restriction, otherwise i cannot access NZBGet remotely.

In the Authorization IP Section i tried
127.0.0.1
::
[mylocalipv6adresshere]

but none of them worked. Is there any trick to get this running as supposed?

Thanks in advance

hugbug
Developer & Admin
Posts: 6585
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany (NRW)

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by hugbug » 02 Sep 2017, 09:46

It is totally possible that AuthorizedIP function doesn't work with IPv6 addresses. I never tested it myself and I guess there are not so many users.

If you enter incorrect credentials NZBGet prints a warning into log. That warning contains an IP address as the program see it. What's the address? Try it as AuthorizedIP.

Tundor
Posts: 10
Joined: 02 Sep 2017, 08:42

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by Tundor » 02 Sep 2017, 09:56

The log message is:

Code: Select all

WARNING	Request received on port 6789 from , but username or password invalid (asdf:asdf)
So i guess this is not gonna work then.

war59312
Posts: 45
Joined: 12 Feb 2013, 04:52
Location: U.S.A
Contact:

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by war59312 » 02 Sep 2017, 17:23

In case you missed it, hugbug opened this issue for you:

https://github.com/nzbget/nzbget/issues/439

Edit: Fixed per https://github.com/nzbget/nzbget/commit ... 4a00d6e405

hugbug
Developer & Admin
Posts: 6585
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany (NRW)

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by hugbug » 02 Sep 2017, 17:33

Fixed this. At least on my machine it works now.

If you want to give it a try send me a message to nzbget@gmail.com and I'll send you installer from current develop-branch (let me know your OS and CPU type). Or you can compile yourself if you prefer.

Tundor
Posts: 10
Joined: 02 Sep 2017, 08:42

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by Tundor » 03 Sep 2017, 10:36

Wow, wouldn't have expected to see that fixed in just a few hours, thanks a lot!
I'd love to give it a try, my OS is Win10 CPU is an I7.

hugbug
Developer & Admin
Posts: 6585
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany (NRW)

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by hugbug » 03 Sep 2017, 10:49

Here is the latest develop setup - https://drive.google.com/file/d/0BwVEk7 ... sp=sharing

Among this fix it also includes other changes, in particular it will install 64 bit nzbget binary if running on 64 bit Windows.

I'm currently preparing new testing release but if you can test from the link above we can validate the ipv6 thing before going public.

Tundor
Posts: 10
Joined: 02 Sep 2017, 08:42

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by Tundor » 03 Sep 2017, 12:33

Thanks for providing the installer, though it seems that it is not working yet.
Authorization ist still requested, the installed build is NZBGet 20.0-testing-r2092

I also did the log message test again, it does not display a valid IP address:

Code: Select all

Sun Sep  3 14:28:00 2017	WARNING	Request received on port 6789 from , but username or password invalid (test1:test1)
When you tested it on your machine, what was your setting in AuthorizedIP? I tried 127.0.0.1 and my local IPV6 address

hugbug
Developer & Admin
Posts: 6585
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany (NRW)

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by hugbug » 03 Sep 2017, 13:03

The code for retrieving remote address is different for POSIX and Windows.
The fix applies to POSIX part only, I overlooked Windows part.
I need to investigate the Windows part separately.
Tundor wrote:
03 Sep 2017, 12:33
what was your setting in AuthorizedIP?
I first tried to connect with incorrect credentials and a warning with an IP in v6 format was printed. Then I used that IP in AuthorizedIP and it worked.

Tundor
Posts: 10
Joined: 02 Sep 2017, 08:42

Re: Authorized IP not working on IPV6

Post by Tundor » 03 Sep 2017, 13:57

Ok, if you want me to test a new build, just give me a heads up. I'm subscribed to the thread.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 3 guests