NZB start as service not working (OSMC / Debian 8)

Get help, report and discuss bugs.
Post Reply
Tombar
Posts: 1
Joined: 25 Nov 2017, 17:54

NZB start as service not working (OSMC / Debian 8)

Post by Tombar » 25 Nov 2017, 17:55

Hi all,

I managed to install NZBGet with the following commands.

sudo wget https://nzbget.net/download/nzbget-latest-bin-linux.run
sudo sh nzbget-latest-bin-linux.run

Successfully installed into /opt/nzbget
Web-interface is on http://192.168.253.23:6789 (login:nzbget, password:*******)

If I start it manually within console it is working and the webinterface can be reached.

./nzbget -s

But if I try to start as service it does not work. I already tried different scripts I found in different forums but none worked.

/etc/systemd/system/nzbget.service

[Unit]
Description=NZBGet Daemon
Documentation=http://nzbget.net/Documentation
After=network.target

[Service]
User=osmc
Group=osmc
Type=forking
ExecStart=/opt/nzbget/nzbget -D
ExecStop=/opt/nzbget/nzbget -Q
ExecReload=/opt/nzbget/nzbget -O
KillMode=process
Restart=on-failure

[Install]
WantedBy=multi-user.target

Status gives me the following:

osmc@osmc:/opt/nzbget$ sudo service nzbget start
Job for nzbget.service failed. See 'systemctl status nzbget.service' and 'journalctl -xn' for details.


osmc@osmc:/opt/nzbget$ sudo systemctl status nzbget.service -l
* nzbget.service - NZBGet Daemon
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/nzbget.service; enabled)
Active: failed (Result: start-limit) since Sat 2017-11-25 18:47:22 CET; 53s ago
Docs: http://nzbget.net/Documentation
Process: 1785 ExecStop=/opt/nzbget/nzbget -Q (code=exited, status=1/FAILURE)
Process: 1782 ExecStart=/opt/nzbget/nzbget -D (code=exited, status=0/SUCCESS)

Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Failed to start NZBGet Daemon.
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Unit nzbget.service entered failed state.
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: nzbget.service holdoff time over, scheduling restart.
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Stopping NZBGet Daemon...
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Starting NZBGet Daemon...
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: nzbget.service start request repeated too quickly, refusing to start.
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Failed to start NZBGet Daemon.
Nov 25 18:47:22 osmc systemd[1]: Unit nzbget.service entered failed state.

Any idea what else I can try?

Thanks
Tombar

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests