Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Get help, report and discuss bugs.
Post Reply
rr0ss0rr
Posts: 10
Joined: 21 Feb 2015, 14:59

Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by rr0ss0rr » 17 Oct 2019, 22:24

Nothing but issues since I upgraded MacOS to 10.15 .. This was all working prior to the upgrade

Running NZBGet 21.1-testing-r2311 on MacOS 10.15, latest nzbToMedia and SickChill Version: v2019.06.28-1

Every NZB is now showing FETCH: SUCCESS SCAN: SKIPPED with a blue "URL" tag at the end of the show name. I have verified that the NZB file is actually a NZB file. I'm running into a wall trying to find the cause.

Only the following in the log

INFO Thu Oct 17 2019 18:15:49 Collection Batwoman.S01E01.Pilot.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb added to history
INFO Thu Oct 17 2019 18:15:48 Reordering files for Batwoman.S01E01.Pilot.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb
INFO Thu Oct 17 2019 18:15:48 Queue Batwoman.S01E01.Pilot.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb @ nzbfinder.ws
INFO Thu Oct 17 2019 18:15:48 SickChill connected to drop off Batwoman.S01E01.Pilot.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb.nzb any moment now.
INFO Thu Oct 17 2019 18:13:51 Collection Batwoman.S01E01.Pilot.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb added to history
INFO Thu Oct 17 2019 18:13:33 Scheduler: setting download rate to 2800 KB/s
INFO Thu Oct 17 2019 18:13:33 nzbget 21.1-testing-r2311 daemon-mode

Thanks for any help
Last edited by rr0ss0rr on 20 Oct 2019, 01:57, edited 1 time in total.

rr0ss0rr
Posts: 10
Joined: 21 Feb 2015, 14:59

Reinstalled and Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by rr0ss0rr » 20 Oct 2019, 00:09

So, I deleted NZBGet and applicable folders on the Mac and reinstalled 21.1-testing-r2311 and now ... Nothing.
If I try to manually add a NZB file, I receive the following:

JavaScript from "localhost"
The file could not be added to the Queue
Please check the messages tab for any error messages

The problem is, there are no error messages in the log

Thanks

rr0ss0rr
Posts: 10
Joined: 21 Feb 2015, 14:59

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by rr0ss0rr » 20 Oct 2019, 02:11

ok .. So the problem was that NZBGet had to be authorized to access "Downloads" in SysPrefs "Security & Privacy". So I'm back to seeing if it works with SickChill. Hopefully making progress

fergyle
Posts: 2
Joined: 21 Oct 2019, 02:58

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by fergyle » 21 Oct 2019, 03:07

I'm also having an issue with 10.15. I can get the files to download, but they won't save properly on my external drive. I've checked the log and it's not showing any errors either. I have given NZBGet 'full disc access' in security settings, so i'm not sure what the issue is.

The destination directory in the settings is ~/Volumes/ExternalHDD, but since updating, whenever I download a file a new directory has been created at ~/User/Volumes/ExternalHDD (which is not on the external drive, despite the name).

Any thoughts on how to fix this? No idea what is causing it or why NZBGet thinks those directories are in the same location.

hugbug
Developer & Admin
Posts: 7426
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by hugbug » 22 Oct 2019, 10:42

Because ~ means your home directory.

fergyle
Posts: 2
Joined: 21 Oct 2019, 02:58

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by fergyle » 23 Oct 2019, 02:13

Thank you... No idea why it worked before

rr0ss0rr
Posts: 10
Joined: 21 Feb 2015, 14:59

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by rr0ss0rr » 23 Oct 2019, 13:13

I can now say that the complete removal and reinstall of NZBGet fixed whatever issue I had ... something must have been corrupted. Thanks

rr0ss0rr
Posts: 10
Joined: 21 Feb 2015, 14:59

Re: Can't get NZBGet running on MacOS 10.15

Post by rr0ss0rr » 28 Oct 2019, 13:14

Nope .. Something is going on with NZBGet and Folder Access with 10.15. As a test, I replaced NZBGet with SABnzbd and had no "permission" issues

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests