[Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Share your scripts or request scripts with specific features.
Forum rules
Please keep the forum clean - one topic per script. Questions not related to a specific script should be posted in Support forum.
Post Reply
LapinFou
Posts: 5
Joined: 03 Nov 2013, 15:43

[Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by LapinFou » 03 Nov 2013, 15:56

AIf you've got some bucks to spend, please give first to NZBGet and SynoCommunity, then you can think to me :)
Image

First all, a big thanks to Andrey Prygunkov for showing me the way to do post-processing with NZBGet.

What the script will do for you:
It will fix all foreign characters which are not managed by NZBGet, when it is running on a Synology NAS.

NOTE: This script is for the users wich have a correct configuration running on a Synology NAS with NZBGet and Python installed from Synocommunity repo.

Download the attached file (end of this message) on your NAS, then type the flowing commands through a Telnet connection from where the file has been copied:

Code: Select all

unzip CharTransProcess_1v0.zip
cp CharTransProcess.py /usr/local/nzbget/share/nzbget/ppscripts/
chown nzbget:root /usr/local/nzbget/share/nzbget/ppscripts/CharTransProcess.py
For chown command, you may check the correct ownership with this command:

Code: Select all

ll /usr/local/nzbget/share/nzbget/ppscripts/

drwxr-xr-x    3 nzbget   root          4096 Nov  3 13:58 .
drwxr-xr-x    4 nzbget   root          4096 Nov  3 13:55 ..
-rwxr-xr-x    1 nzbget   root          8183 Sep  1 10:47 EMail.py
-rwxr-xr-x    1 nzbget   root          3705 Sep  1 10:47 Logger.py
drwxr-xr-x    7 nzbget   root          4096 Nov  3 13:55 nzbToMedia
By default it must be "nzbget:root". If not, then run the chown command with the correct parameters.

Restart NZBGet.

Finally, you must setup this script as default:
Image

Et voilà!

=)
Attachments
CharTransProcess_1v0.zip
1.0
(2.32 KiB) Downloaded 316 times
Last edited by LapinFou on 04 Nov 2013, 08:57, edited 1 time in total.

hugbug
Developer & Admin
Posts: 7514
Joined: 09 Sep 2008, 11:58
Location: Germany

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by hugbug » 03 Nov 2013, 21:05

Thanks for making your script compatible with NZBGet.

LapinFou
Posts: 5
Joined: 03 Nov 2013, 15:43

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by LapinFou » 04 Nov 2013, 08:57

You are very welcome.
:)

michi_91
Posts: 14
Joined: 02 Jul 2013, 19:05
Location: NRW, Germany

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by michi_91 » 05 Nov 2013, 16:21

Hi LapinFou and thanks for the script. Is in your version any difference against the version from this thread?

http://nzbget.sourceforge.net/forum/vie ... 9&start=10

Regards
Michi

LapinFou
Posts: 5
Joined: 03 Nov 2013, 15:43

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by LapinFou » 06 Nov 2013, 15:54

I removed some checks. Indeed if you download a file which is not an archive, then the script was not executed.

michi_91
Posts: 14
Joined: 02 Jul 2013, 19:05
Location: NRW, Germany

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by michi_91 » 07 Nov 2013, 04:01

fine, so I will use your script instead of the "old" one. Thank you!

Michi

evilmumi2
Posts: 7
Joined: 20 Jan 2014, 10:48

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by evilmumi2 » 20 Jan 2014, 21:34

is this working with 12?

LapinFou
Posts: 5
Joined: 03 Nov 2013, 15:43

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by LapinFou » 20 Jan 2014, 21:43

I don't know. I'm mainly using SABnzbd. I just created this script to try to help NZBGet users, but I don't use it anymore (meaning this is one of my last message. I will no more support it).
:oops:

evilmumi2
Posts: 7
Joined: 20 Jan 2014, 10:48

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by evilmumi2 » 21 Jan 2014, 08:17

oh no good news.
In my case it doenst work :(

mannibis
Posts: 58
Joined: 29 Jul 2014, 15:10

Re: [Synology NAS] Fixed non-ASCII chars (2013/11/03)

Post by mannibis » 12 Sep 2014, 22:10

Try the script I ported for NZBGet: http://nzbget.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=1474

It was confirmed to work on Synology...it fixes the encoding and adds to the Syno DLNA Index

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests